Meny
14. January 2023

Utelivsgründeren som satser i sjøkanten

Misgina Ghebremeskel har åpnet barene Hammerhai og Vannskrekk i Oslobukta. Det var ingen selvfølge.
Gründerhistorien til Misgina Ghebremeskel er fortalt en rekke ganger i norske medier. Den starter i 2013, da Kragerømannen hoppet av studiene i Oslo for å starte Angst Bar med to tomme hender. En tilfeldig tur med familien i Oslobukta en vårdag sju år senere sådde frøet til ideen om å etablere Hammerhai.

– Barna var i supergodt humør. Sola strålte og vi hadde lyst på et glass med vin. Området liknet mest på en byggeplass og vi fant ikke det vi lette etter. Da tenkte jeg at dette stedet her, det trenger en bar, sier Misgina Ghebremeskel.

Via en felles bekjent ble Misgina satt i kontakt med Caroline Krefting i Carucel Eiendom. De to tok en kaffe langs bryggekanten i Oslobukta. Før Hammerhai åpnet hadde Misgina sjekket ut titalls ulike lokaler i Oslo årene i forveien.

– Enten liker jeg det eller så liker jeg det ikke. Da jeg fikk se lokalet tenkte jeg med en gang at dette kan fly. Her kan vi bygge noe man ikke finner andre steder. Her går det an å skape magi. Men lokalet var for stort. Jeg ville dele det i tre, forteller gründeren.

Samarbeid tuftet på tillit

Planleggingen av inngangspartiet, interiøret og barplassering var allerede i gang. Dessuten visste han om to andre aktører som kanskje ville etablere seg vegg i vegg. Han var bestemt og lyktes med å overbevise Carucel.

– Vi måtte ha et mindre lokale. Det var veldig klart for meg hva slags sted vi skulle skape.Når man vet, så vet man. Vi utfordret hverandre underveis, men når jeg presenterte konseptet og ideen, fikk vi gjennomslag for å dele opp lokalet, forteller han.

Carucel Eiendom har investert i bygulvet i Oslobukta, det vil si alle førsteetasjene i området. Det består av omtrent 40.000 kvadratmeter, fordelt på 100 ulike lokaler. Caroline Krefting, visste Misgina drev seriøst og hadde selv vært mye på Angst Bar.

Vi har jobbet målrettet for kvalitet og mangfold i Oslobukta, gjerne med originale og norske aktører som driver butikk med lidenskap. Det gjør Misgina. Energien og ambisjonsnivået hans er helt unikt,
— sier Caroline Krefting, utviklingsdirektør i Carucel Eiendom.

Fullt hus fra første dag

Ett år etter at Misgina hadde besøkt Oslobukta med familien åpnet Hammerhai dørene. Datoen var 1. mars 2022. Timingen kunne ikke vært bedre, skal vi tro gründeren.

– Det ble et minne for livet. Smittevernsrestriksjonene ble opphevet to uker før åpningen. Folk lengtet etter frihet. Jeg kunne nesten ta på entusiasmen og kjærligheten blant folk. Konseptet satt som en kule. Det var fullt hus fra deg én, forteller Misgina.

En av mange detaljer han var opptatt av var at baren skulle være plassert i inngangspartiet. Og det var viktig for han at stedet ikke skulle bli et nytt Angst Bar.

– Hammerhai er ikke et diskotek. Det skal være stedet for god vin, gode samtaler og avslappet stemning. På et sånt sted er det lettere å skape gode opplevelser når man ser gjestene komme inn. Mange sånne småting til sammen må til for å vinne gjestene, sier han.

På ti måneder omsatte Hammehaifor drøye 16 millioner kroner. Målet er å øke omsetningen videre. I mai 2023 åpnet han nok et konsept i Oslobukta, Vannskrekk, på Sørenga.

– Caroline og jeg dro ut på Sørenga for å se på lokalet sammen. Da fikk jeg den samme følelsen som da vi etablerte Hammerhai. På samme måte som vi blåste liv i Strøget i Torggata etter Angst Bar åpnet, er målet å trekke folk hit også om vinteren. Det er en utfordring jeg har lyst på, fremholder Misgina.

– Blir det flere leieforhold med Carucel?

– Det kan jeg ikke svare på, men det jeg liker godt med Carucel er at de lytter, har tid, er åpne for ideer og stiller opp hvis det dukker opp problemer. Det er en samarbeidspartner, ikke kun en utleier, avslutter Misgina.

Hammerhai er en kafé, bar og utested som åpnet i Oslobukta i mars 2022. Her finner du unikt interiør, hav, sol og sørlandsidyll på sitt beste. Et sted med god drikke for gode samtaler i en avslappet atmosfære. Hammerhai finner du i Operagata 77 i Oslobukta.

Director of Living & Leisure
Pierre Puggaard
Prosjekter
Forvaltningsdirektør
Hege Brattlid
Prosjekter
Eiendom
Camilla Lilledahl
Prosjekter
Eiendomssjef
Fredrik Lekven Lien
Prosjekter
Team lead @Alva
André Sannerhaugen
Prosjekter
Eiendomssjef
Joachim Wolf Stensland
Prosjekter
Christian Østby
Prosjekter
Styreleder
Carl Erik Krefting
 • Grunnlegger av Carucel med mer enn 30 års erfaring som eiendomsinvestor.

 • Før han stiftet Carucel, var Carl Erik Krefting med å grunnlegge Søylen Eiendom.

 • Krefting har tilbrakt mer enn 20 år som partner i advokatfirmaet Thommessen Krefting Greve Lund (Thommesen) og er utdannet Cand.jur fra Universitet i Oslo (UiO)

Styremedlem
Caroline Krefting
 • Leder for eiendomsinvesteringer og utvikling i Carucel siden desember 2016

 • Har erfaring som Asset Management Officer i Steen Strøm og Associate innen både Deal Advisory og Audit i KPMG

 • Krefting har en mastergrad i anvendt økonomi og finans og en bachelorgrad i bedriftsøkonomi fra Copenhagen Business School

Styremedlem
Kjersti Hobøl
 • Administrerende direktør i detaljhandelselskapet Nille

 • Erfaring som styremedlem i XXL, Aspelin Ramm, Byggmax og Elektroimportøren

 • Bred tidligere erfaring fra detaljhandelsstyre og flere andre lederstillinger

Styremedlem
Hans Petter Høegh
 • Finansdirektør i Kristian Gerhard Jebsen Group og administrerende direktør i KGJ Eiendom.

 • Bred styreerfaring fra eiendomsselskaper som Søylen, Winta Eiendom og BSA Berlin og fra investeringsselskaper som Procerta AS.

 • Høegh har hatt flere stillinger som finansdirektør og har en mastergrad innen økonomi og administrasjon fra Universite de Lausanne

Styremedlem
John Giverholt
 • Erfaring inkluderer administrerende direktør i Ferd, konserndirektør i DNB og assisterende finansdirektør i Hydro

 • Bred styreerfaring fra blant annet Kongsberg-Gruppen, Telenor, Scatec Solar og Gjensidige

 • Giverholt har en bachelorgrad i økonomi fra University of Manchester og er statsautorisert revisor fra Norges Handelshøyskole (NHH)