Utelivsgründeren som satser i sjøkanten
– Barna var i supergodt humør. Sola strålte og vi hadde lyst på et glass med vin. Området liknet mest på en byggeplass og vi fant ikke det vi lette etter. Da tenkte jeg at dette stedet her, det trenger en bar, sier Misgina Ghebremeskel.
Via en felles bekjent ble Misgina satt i kontakt med Caroline Krefting i Carucel Eiendom. De to tok en kaffe langs bryggekanten i Oslobukta. Før Hammerhai åpnet hadde Misgina sjekket ut titalls ulike lokaler i Oslo årene i forveien.
– Enten liker jeg det eller så liker jeg det ikke. Da jeg fikk se lokalet tenkte jeg med en gang at dette kan fly. Her kan vi bygge noe man ikke finner andre steder. Her går det an å skape magi. Men lokalet var for stort. Jeg ville dele det i tre, forteller gründeren.
Samarbeid tuftet på tillit
Planleggingen av inngangspartiet, interiøret og barplassering var allerede i gang. Dessuten visste han om to andre aktører som kanskje ville etablere seg vegg i vegg. Han var bestemt og lyktes med å overbevise Carucel.
– Vi måtte ha et mindre lokale. Det var veldig klart for meg hva slags sted vi skulle skape.Når man vet, så vet man. Vi utfordret hverandre underveis, men når jeg presenterte konseptet og ideen, fikk vi gjennomslag for å dele opp lokalet, forteller han.
Carucel Eiendom har investert i bygulvet i Oslobukta, det vil si alle førsteetasjene i området. Det består av omtrent 40.000 kvadratmeter, fordelt på 100 ulike lokaler. Caroline Krefting, visste Misgina drev seriøst og hadde selv vært mye på Angst Bar.
Fullt hus fra første dag
– Det ble et minne for livet. Smittevernsrestriksjonene ble opphevet to uker før åpningen. Folk lengtet etter frihet. Jeg kunne nesten ta på entusiasmen og kjærligheten blant folk. Konseptet satt som en kule. Det var fullt hus fra deg én, forteller Misgina.
En av mange detaljer han var opptatt av var at baren skulle være plassert i inngangspartiet. Og det var viktig for han at stedet ikke skulle bli et nytt Angst Bar.
– Hammerhai er ikke et diskotek. Det skal være stedet for god vin, gode samtaler og avslappet stemning. På et sånt sted er det lettere å skape gode opplevelser når man ser gjestene komme inn. Mange sånne småting til sammen må til for å vinne gjestene, sier han.
På ti måneder omsatte Hammehaifor drøye 16 millioner kroner. Målet er å øke omsetningen videre. I mai 2023 åpnet han nok et konsept i Oslobukta, Vannskrekk, på Sørenga.
– Caroline og jeg dro ut på Sørenga for å se på lokalet sammen. Da fikk jeg den samme følelsen som da vi etablerte Hammerhai. På samme måte som vi blåste liv i Strøget i Torggata etter Angst Bar åpnet, er målet å trekke folk hit også om vinteren. Det er en utfordring jeg har lyst på, fremholder Misgina.
– Blir det flere leieforhold med Carucel?
– Det kan jeg ikke svare på, men det jeg liker godt med Carucel er at de lytter, har tid, er åpne for ideer og stiller opp hvis det dukker opp problemer. Det er en samarbeidspartner, ikke kun en utleier, avslutter Misgina.
Hammerhai er en kafé, bar og utested som åpnet i Oslobukta i mars 2022. Her finner du unikt interiør, hav, sol og sørlandsidyll på sitt beste. Et sted med god drikke for gode samtaler i en avslappet atmosfære. Hammerhai finner du i Operagata 77 i Oslobukta.