Meny
Theresesgate 51

Klassisk bygg på Bislett

Theresesgate 51 er en hjørnegård på 3136 kvadratmeter sentralt på Bislett på Oslo Vest, mellom Bogstadveien og Grünerløkka. Carucel Eiendom forvalter hele bygget med 5 næringsseksjoner i første etasje og 22 boliger i de øvrige etasjene. Denne markante leiegården ble oppført i 1900-01 for byggmester Holm Rom fra Østre Aker, bosatt i Stensgaten 7 på denne tiden. Arkitekt var Eduard Carlén. Gården er en stor hjørnebygning, som utgjør en viktig brikke i plassdannelsen ved Bislett. Den er oppført i pusset tegl, og holdt i nybarokk stil.
Dagens leietakere
Adresse
Theresesgate 51
Område
Bislett
Total kvm
3136
Byggår
1900
Kategori
Næringseiendom + Bolig + F&B + Retail
Antall lokaler / Antall boliger
5 / 24
Parkering
Ja

Vil du vite mer om denne eiendommen?

Som utleier er vårt mål at du som leietaker skal oppleve å få både råd og hjelp. Vi ønsker å lytte til dine behov, høre om dine ambisjoner og ikke minst gi deg så god service som mulig.
Forvalter
Hege Brattlid
Forvaltningsdirektør

Nærområdet

Bislett ligger i bydel St. Hanshaugen sentralt i Oslo, og inneholder blant annet Bislett stadion og Bislet bad. Det er flere hyggelige gatecafeer og restauranter i området. Bislett er et næringsstrøk og boligstrøk i St. Hanshaugen bydel i Oslo.

Bislett var opprinnelig en løkke, Bisaalit, trolig med navn etter et vertshus som en gang lå der, og senere brukt om en plass ved Pilestredet. Det er et trafikknutepunkt, med byens første rundkjøring. På Bislettløkka lå Bislet Teglverk, som i 1898 ble kjøpt for å skaffe de nordvestre bydelene en sports- og lekeplass. Dette var begynnelsen til Bislett idrettsplass og fra 1922 Bislett stadion. Bislett bad åpnet i 1920 med byens første svømmehall. Foran bygningen står Anders Svors skulptur Etter badet.

Bislett har store boligområder med leiegårdsbebyggelse fra 1870–1890-årene og 1920–1930-årene. Tidligere hadde området flere industribedrifter, som Anker Batterifabrikk, Kristiania Brødfabrikk, Frydenlunds Bryggeri og Conrad Langaards Tobakksfabrikk. Særlig de to sistnevnte ga området en egen lukt, bisletlukten, en blanding av maltlukt og tobakkslukt. I 1990-årene ble Frydenlunds fabrikkområde og deler av Langaards ombygd og tatt i bruk av Høgskolen i Oslo (og Akershus).

Director of Living & Leisure
Pierre Puggaard
Prosjekter
Forvaltningsdirektør
Hege Brattlid
Prosjekter
Eiendom
Camilla Lilledahl
Prosjekter
Eiendomssjef
Fredrik Lekven Lien
Prosjekter
Eiendomssjef
Joachim Wolf Stensland
Prosjekter
Assistent Property Manager
Haider Raja
Prosjekter
Christian Østby
Prosjekter