Meny
20. January 2023

Motehuset som startet restaurant

Susanne Holzweiler og hennes familie hadde en drøm om å forene mote og mat i et urbant miljø. Resultatet ble Holzweiler Platz i Oslobukta.
Historien til det anerkjente klesmerket Holzweiler startet i 2012, da søsknene Susanne og Andreas Holzweiler gjorde suksess med sine kvalitetsskjerf i silke, lammeull og kasjmir. I 2014 ble Andreas' kone, Maria Skappel Holzweiler, med på laget som kreativ direktør.
Holzweiler skal bli en global merkevare med norske røtter. Dette krever mer av oss og av organisasjonen vår enn vi har levert hittil. Det er utvilsomt et spennende arbeid og læringskurven er bratt,
— forklarer Susanne.

Med suksessen i Skandinavia, er Holzweiler nå på god vei til hovedmålet om å bli et internasjonalt anerkjent motehus. Motemerket har blitt en favoritt blant mange nordmenn, men også utenfor landets grenser.

Netthandel og behovet for et nytt sted

Etter flere år med vekst erkjente Susanne og Holzweiler-teamet at det ville bli utfordrende å drive butikker i lys av den stadig økende netthandelen. – Handel på nett vokser i omfang, og vi må tilpasse oss denne utviklingen. Vi innså at vi måtte gi kundene noe mer enn det de kan få på nett. Det var da ideen om å kombinere butikk og restaurant oppstod, forteller motegründer Susanne Holzweiler. Ideen om Holzweiler Platz i Oslo var dermed født. Et tilfeldig møte i Lofoten skulle ta dem et stort steg nærmere ambisjonene om å lage et unikt sted som kombinerte mat og mote.

Frihet og støtte til å realisere drømmer

På en tur til Nusfjord i Lofoten høsten 2019 kom Susanne Holzweiler tilfeldigvis i kontakt med Caroline Krefting, utviklingsdirektør i Carucel Eiendom. Susanne delte sin ambisjoner, og Caroline viste umiddelbart interesse. – Oslobukta og Holzweiler er som skapt for hverandre. I utviklingen av området har vi prioritert å tiltrekke oss originale konsepter og norske merkevarer. Her var det snakk om en opplevelse av de sjeldne hvor mote og mat forenes, sier Krefting. Praten i Lofoten førte til en kaffe, som igjen ledet til starten på et tett samarbeid. – Det var viktig for oss å ha frihet til å lage Holzweiler Platz slikt vi ønsket. Det fikk vi mulighet til med Carucel Eiendom. Vi har møtt støtte, samarbeidsvillighet og god bistand. Vi forholder oss til mange utleiere i Holzweiler, men ingen er like sultne, pålitelige og inkluderende som Carucel Eiendom, uttrykker Holzweiler.

En destinasjon som inspirerer

Holzweiler Platz åpnet dørene i juni 2021 og har blitt et kjent landemerke i Oslobukta. Her finner man både en Holzweiler-butikk og en restaurant. – Oslobukta har en unik beliggenhet, plassert mellom Operaen og Munch-museet. Det er et sted som representerer kultur, musikk, teater og kunst. Sammen med nærheten til sjøkanten gir det en inspirerende ramme for Holzweiler Platz, forklarer Holzweiler. Det anerkjente arkitektbyrået Snøhetta sto for designet, og tok inspirasjon i nettopp Oslobukta når designet for det nyskapende stedet skulle utformes. – Vi kan tilby moteklær, men også energi til gjestene våre. Her kan du sette deg ned med et glass vin og blir inspirert av butikken, men også menneskene. Det er ikke en Michelin-restaurant, men et sted som tilbyr kulinariske opplevelser du ikke finner i så mange andre klesbutikker, avslutter Holzweiler.

Holzweiler er et norsk klesmerke som ble grunnlagt av søskenparet Andreas og Susanne Holzweiler i 2012 og har siden den gang blitt kjent for sin unike kombinasjon av skandinavisk minimalisme og innovative designelementer. I dag selges merket i over 200 butikker, samt i deres åtte egne butikker. Holzweiler Platz finner du i Operagata 61D, i Oslobukta.

Director of Living & Leisure
Pierre Puggaard
Prosjekter
Forvaltningsdirektør
Hege Brattlid
Prosjekter
Eiendom
Camilla Lilledahl
Prosjekter
Eiendomssjef
Fredrik Lekven Lien
Prosjekter
Eiendomssjef
Joachim Wolf Stensland
Prosjekter
Assistent Property Manager
Haider Raja
Prosjekter
Christian Østby
Prosjekter