Meny
13. August 2022

En destinasjon for både maling og mote

I mars 2020 åpnet dørene til Jernia i Oslobukta. Å få være med på å forme en ny bydel, og samtidig kunne tilby både fastboende og forbifarende et bærekraftig og sirkulært tilbud var essensielt for at kjeden valgte å etablere seg akkurat her.
Lars Lauglo, leder for etablering og forretningsanalyse i Jernia, er glad for at også Carucel Eiendom ser viktigheten av å utvikle et område med et bredt tilbud av butikker.

– Jernia ønsker å være til stede der folk er, og være kundens lokale helt. I Oslobukta har vi fått et lokale med god eksponering til både beboere og arbeidstakere, og at vi som leietakere får være med å forme utviklingen av området er absolutt et pluss, sier Lauglo.

Et godt utgangspunkt for bærekraftige løsninger

I takt med at Oslobukta og Bjørvika utvikles, har også Jernia gått i bresjen for å utvide sitt tilbud. Mange forbinder nok Jernia med salg av maling, stekepanner og verktøy, men Lauglo er tydelig på at plasseringen åpner opp for flere bærekraftige og sirkulære løsninger.

Vårt mål er at kundene skal ha tilgang på tjenestene de trenger, der de er. I stedet for å måtte reise til store varehus utenfor sentrum tilbyr vi både reparasjoner, vedlikehold og utleie av utstyr rett i butikken,
— sier han.

Han trekker spesielt frem utleie av borrmaskiner, og Jernias helsirkulære innbyttesystem for brannslukkingsapparater som populært i de urbane butikkene.

En lydhør utleier er avgjørende

Jernia åpnet i Oslobukta få dager før landet gikk inn i en pandemi og stengte ned. Takket være god dialog mellom utleier og leietaker ble etableringen likevel en suksess. Hjemmekontortilværelsen ble motivasjon til oppussing for mange, og med store lagerlokaler og et butikklokale tilrettelagt for klikk-og-hent-løsninger var mange fornøyde med å kunne få tak i alt de trengte til små og store oppussingsprosjekter i gangavstand til hjemmet. – Carucel har lyttet til våre behov, og sammen har vi kommet frem til gode løsninger for lokalet vårt som gjør oss til et attraktivt og tilgjengelig tilskudd blant butikkene i Oslobukta, sier Lauglo.

Oslobukta skal ha noe for alle

Caroline Krefting er prosjektleder for Oslobukta, i Carucel Eiendom. Hun er svært fornøyd med det tilskuddet Jernia gir til området, og mener kjeden er en viktig del av det varierte tilbudet Carucel ønsker å tilby. Hun opplever at Carucel og Jernia deler mange av de samme visjonene og verdiene for den videre utviklingen av området som en destinasjon. – Området rundt Oslobukta er ikke bare en populær turistattraksjon, det er også et område hvor stadig flere jobber og flytter til. Å utvikle en destinasjon preget av norske aktører med fokus på kortreiste og bærekraftige løsninger har vært viktig for oss og der er Jernia en sterk bidragsyter, avslutter Krefting.

Jernia er en landsdekkende detaljhandelkjede med over 130 butikker, som åpnet i Oslobukta i 2020. Her finner du alt du måtte trenge av jernvare, verktøy, maling, grill, husholdningsartikler, kjøkkenutstyr og interiør. Jernia finner du i Dronning Eufemias gate 57, i Oslobukta.

Director of Living & Leisure
Pierre Puggaard
Prosjekter
Forvaltningsdirektør
Hege Brattlid
Prosjekter
Eiendom
Camilla Lilledahl
Prosjekter
Eiendomssjef
Fredrik Lekven Lien
Prosjekter
Team lead @Alva
André Sannerhaugen
Prosjekter
Eiendomssjef
Joachim Wolf Stensland
Prosjekter
Christian Østby
Prosjekter
Styreleder
Carl Erik Krefting
 • Grunnlegger av Carucel med mer enn 30 års erfaring som eiendomsinvestor.

 • Før han stiftet Carucel, var Carl Erik Krefting med å grunnlegge Søylen Eiendom.

 • Krefting har tilbrakt mer enn 20 år som partner i advokatfirmaet Thommessen Krefting Greve Lund (Thommesen) og er utdannet Cand.jur fra Universitet i Oslo (UiO)

Styremedlem
Caroline Krefting
 • Leder for eiendomsinvesteringer og utvikling i Carucel siden desember 2016

 • Har erfaring som Asset Management Officer i Steen Strøm og Associate innen både Deal Advisory og Audit i KPMG

 • Krefting har en mastergrad i anvendt økonomi og finans og en bachelorgrad i bedriftsøkonomi fra Copenhagen Business School

Styremedlem
Kjersti Hobøl
 • Administrerende direktør i detaljhandelselskapet Nille

 • Erfaring som styremedlem i XXL, Aspelin Ramm, Byggmax og Elektroimportøren

 • Bred tidligere erfaring fra detaljhandelsstyre og flere andre lederstillinger

Styremedlem
Hans Petter Høegh
 • Finansdirektør i Kristian Gerhard Jebsen Group og administrerende direktør i KGJ Eiendom.

 • Bred styreerfaring fra eiendomsselskaper som Søylen, Winta Eiendom og BSA Berlin og fra investeringsselskaper som Procerta AS.

 • Høegh har hatt flere stillinger som finansdirektør og har en mastergrad innen økonomi og administrasjon fra Universite de Lausanne

Styremedlem
John Giverholt
 • Erfaring inkluderer administrerende direktør i Ferd, konserndirektør i DNB og assisterende finansdirektør i Hydro

 • Bred styreerfaring fra blant annet Kongsberg-Gruppen, Telenor, Scatec Solar og Gjensidige

 • Giverholt har en bachelorgrad i økonomi fra University of Manchester og er statsautorisert revisor fra Norges Handelshøyskole (NHH)